METİN ERAT - MEMUR

METİN ERAT - MEMUR

     Beş kardeşli bir ailenin ikinci çocuğu olarak 1976´da Erzurum İspir de doğdum. İlk, orta ve lise dereceli okulları İstanbul´da çeşitli okullarda okudum. Eğitimi me Eskişehir Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim bölümüyle devam ettirmekteyim. Çalışma hayatına ticaretle başladım. 1984 yılında aile şirketi olarak kurulan firmanın başına 1996 yılında geçerek 2011 yılına kadar kurumun idaresini üstlendim. Görevi devralmamla birlikte kısa zaman içinde kuruma yeni hizmet sektörleri ekleyerek ve  yeni şubeler açarak büyüme ivmesini yukarıya çıkardım. Ekonomik koşullar ve ticaret yapmanın yorgunluğuyla 2011 yılında şirketi devrederek ticaret hayatımı sona erdirdim.  2012´de  özel bir üniversitenin  rektörlük yazı işleri bölümünde bir süre çalıştıktan sonra 2013´te EKPSS(ÖMSS) yi kazanarak ilk görev yerim alan Yusuf İzzet Gökçe Orta Okuluna atandım. 2014 Kasım ayı itibariyle Fethiye Rehberlik ve Araştırma Merkezinde göreve başladım

 

KİŞİSEL ÇALIŞMALARIM

·        2000 - 2004 "bagcilaronline.com" İnternet yerel gazetesi

·        2002  "Kardelen" İnternet Edebiyat Dergisi

·        2003  "Sevgi" Edebiyat Dergisi (derleme kitap denemesi)

·        2003 - 2004 "Duygu Seli" 10 ayrı eserden oluşan şiir animasyon video çalışması - VCD

·        2011 "ee-haber.com" Engellilere yönelik internet haber sitesi. (yayında)

·        2013 "ekpsshaberleri.com" Engelli Kamu Haber sitesi (yayında)

 

PROJELERİM

Ticari projeler :

·        2010 "sihirlihediye.com, personeluzmani.com, kendinehediyegonder.com" web tabanlı ticari projeler

·        2012 Ticaret Network Ağı proje danışmanlığı

Sosyal sorumluluk projeleri

·        2012 "EKPSS (ÖMSS) Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri" Türkiye´de bir ilk ve tek. Proje; kamuda engelli istihdamının yapılacağı her tercih döneminde İstanbul merkezli olup çağrı merkezi ile Türkiye´nin her yerinde uygulanmaktadır.

·        2013 Görme Engellilere Yemek Kursu

 

SEMİNERLER

·       *Aralık 2012  3. Uluslararası Kör ve Az Görenlerin Eğitimi, Rehabilitasyon Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumu.

Gündem : Eğitim ve Rehabilitasyonda Rehberlik Hizmetlerinin Önemi

Konu : EKPSS (ÖMSS) Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri projesinin tanıtımı.

  

ENGELLİLİK ve SOSYAL SORUMLULUK ÇERÇEVESİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

               Çalışma hayatıma ara verdiğim dönemde engellik ve sosyal sorumluluk alanlarıyla ilk kez tanışma fırsatı buldum. Kişisel kazanımlarım ve çalışmalarımla sivil toplum örgütlerinde çok çabuk kabul görerek görev almaya başladım. İlk görevimi  2011 - 2014 Esenler Görme Engelliler Derneği (EGED)  yönetim kurulu üyeliği "Basın ve Halkla İlişkiler Sekreterliği" görevini üstlendim ve daha sonra 2012 - 2014 Görme Özürlüler Derneği (GÖZDER) yönetim kurulu üyeliği "Basın ve Halkla İlişkiler Sekreterliği" görevlerini yürüttüm. Projeleri ve kişisel çalışmalarımı kurucusu olduğum Engellilikte Farkındalık ve Erişilebilirlik Platformu EFEP üzerinden yürütmekteyim.  2014 den itibaren de Bakırköy Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Basın ve  İlişkiler Sekreterliğini yürütmeye devam ediyorum. Gönüllülük esasına dayalı sosyal sorumluk çerçevesinde bir çok projede ve sosyal etkinlikte görev aldım.

 

SPORTİF ÇALIŞMALAR

 Satranç, futsal ve yüzme alanlarında lisanslı sporcu olarak BAKGES Bakırköy Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü adına Türkiye çapındaki düzenlenen şampiyonalara katılmaktayım.